Kan dat wel? Een patroonvloer in een strak, modern interieur?

Dat is een vraag die wij als vloerenspecialisten vaak krijgen. En het antwoord is Ja, dat kan!

Vaak hebben onze klanten al meubels of ze hebben een heel duidelijk beeld van de meubels die ze in hun nieuwe woning willen hebben. De vloer is vaak wat lastiger, want deze is heel bepalend voor de sfeer in de woning en een vloer vervang je nu eenmaal minder snel dan een bankstel of tafel.

Er zijn een aantal woonstijlen die grofweg ingedeeld kunnen worden in 4 hoofdstijlen: klassiek, modern, landelijk en traditioneel. Voor elke woonstijl hebben wij houten vloeren die perfect passend zijn in deze stijl. Patroonvloeren, zoals een visgraat, hebben wij in vele afmetingen, houtsoorten, kleuren en uitvoeringen. In dit blog focussen we even op patroonvloeren, vanzelfsprekend kan er ook gekozen worden voor plankenvloeren in hout, laminaat, pvc of kurk.

Woonstijl in combinatie met patroonvloer

Strakke vormen en kleuren als wit, grijs en zwart zijn typische kenmerken van een modern interieur. Het creëren van ruimte staat veelal centraal. Dit wordt vaak bereikt door te kiezen voor een lichte kleur op de wand. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor brede delen zodat de ruimte groter lijkt. Vaak gaat de keuze voor een moderne inrichting naar een grote visgraat in een vergrijsd of zwart gekleurd eiken. Maar ook een visgraatvloer in een lichte houtsoort zoals maple wordt vaak gekozen.

Bij een typisch klassiek interieur wordt vaak gekozen voor een visgraat tapisvloer met bijvoorbeeld een bies in een andere houtsoort. Wordt er gekozen voor een donkere houtsoort dan is het aan te raden om de muren en het plafond licht van kleur te houden, omdat anders de ruimte gevoelsmatig kleiner gaat lijken.

Een landelijk interieur is erg populair. Hierbij gaat het om sfeer en gezelligheid. Zachte materialen, gekleurde accessoires, paneeldeuren en hoge witte plinten kenmerken een landelijk interieur. Bij een sfeervol landelijk interieur past bijna elke vloer van hout, want hout brengt direct extra sfeer. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een verouderde visgraatvloer in eiken. Naturel of vergrijsde kleuren zijn hierbij het meest gekozen.

Bij een traditioneel interieur zien we duurzaam gemaakte, ambachtelijke meubels in niet te opvallende vormen. Kernwoorden zijn functioneel, praktisch en verzorgd. Voor de vloer wordt veelal gekozen voor een traditioneel visgraatpatroon zonder teveel details. De houtsoort kan eiken zijn maar ook exotische houtsoorten zoals afzelia zijn populair. Tip: zijn je meubels van dezelfde houtsoort en kleur als de vloer? Gebruik dan een vloerkleed in een contrasterende kleur.

Bovenstaande is slechts theorie. De praktijk is vaak anders. Logisch. Want elke persoon heeft zijn eigen kijk op hoe zijn of haar inrichting er uit moet komen te zien. Wij nemen daarom altijd de tijd voor onze klanten. Bespreken de stijl en de woonsituatie en komen daarna pas met een advies. Op maat. Specifiek voor jouw.

Wist je dat…

Een traditioneel gelegde tapis vloer praktische onverslijtbaar is? Kijk maar in musea. Deze vloeren liggen er vaak al tientallen jaren en worden in de loop der jaren alleen maar mooier. Daarnaast is een tapisvloer zeer geschikt om te kiezen bij vloerverwarming of vloerkoeling. Door de geringe dikte treedt er namelijk weinig rendementsverlies op.

 

Wij zien je graag in onze showroom om je te helpen de mooiste vloer voor jouw woning uit te kiezen. En als je kiest voor een visgraatvloer uit de Nederland-collectie dan krijg je het eerste kwartaal van 2018 maar liefst 10% korting op de vloer. Dat is mooi meegenomen toch?