Vinyl / pvc-vloeren

Bent u op zoek naar een vloerbedekking dit niet alleen mooi maar ook praktisch is in gebruik en onderhoud? Dan is een pvc-vloer (of vinylvloer) de ideale oplossing. Door het vuilafstotende karakter van de vloer is stofzuigen of licht vochtig reinigen vaak voldoende om uw vloer jarenlang mooi te houden.

Pvc-vloeren zijn antistatisch en antibacterieel en daardoor zeer geschikt voor mensen met een allergie. Dit alles bij elkaar opgetelt is het niet zo verwonderlijk dat pvc-vloeren momenteel zeer populair zijn. Kom gerust eens kijken in onze winkels naar de vele decors en kleuren die er zijn.

Duurzame, comfortabele vloerbedekking

Pvc-vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. De pvc-vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. Dat is ook niet zo gek want de pvc-vloer heeft u veel te bieden. Ze zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. Vinyl staat erom bekend geluiddempend te werken, het vermindert dus omgeving- en contactgeluiden.

Pvc-vloeren in combinatie met vloerverwarming

Vinyl of pvc-vloeren zijn zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming. Er zijn twee soorten vinylvloeren die elk op zijn eigen unieke wijze worden gelegd. De lijm variant wordt op een vlakke cement dekvloer of een zwevende ondervloer gelijmd. Aangezien de nodige kennis en kunde van een echte vakman nodig is om te beoordelen of uw ondervloer geschikt is voor deze variant komen we altijd bij u thuis langs om dit te beoordelen.

De andere variant is de klik-variant, hierbij zijn de pvc-stroken al op een onderlaag van mdf of mdf met kruk verlijmd. Er is ook een klik-variant van massief vinyl met een dikte van ca. 5mm waar het klik systeem in verwerkt is. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger. We geven u graag advies welke variant het meest geschikt is voor uw woonsituatie, lijmen of klikken.

Onderhoud van een pvc-vloer

In de fabriek worden vinyl-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en vervolgens met een vochtige dweil er over heen is voldoende. Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met ParketGroep pvc polish, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt uw vloer een extra beschermingslaag. Geadviseerd wordt dit jaarlijks te herhalen.

Vinyl vloeren zijn eenvoudig in onderhoud maar niet onderhoudsvrij. Wij hebben speciale onderhoudsproducten voor het onderhoud van uw vloer.