Vloeren

Bij Multi Vloer Assen kunt u terecht voor een keur aan verschillende vloersoorten. Denk hierbij aan traditioneel parket (tapis), parketvloeren, lamelparket, laminaat, kurkvloeren en pvc-vloeren. Ook kunt u bij ons terecht voor aanverwante producten, zoals plinten, ondervloeren, lijm, onderhoudsmiddelen en vloerbeschermingsproducten zoals schoonloopmatten en viltjes voor onder stoelpoten.

Wij adviseren u graag over welke vloer het meest geschikt is voor uw woonsituatie en uw woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan parket en geluidsreductie of over parket op vloerverwarming / vloerkoeling. Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bellen of even binnenlopen in onze showroom voor persoonlijk advies.

Kijk met ons mee naar de mooiste vloeren en de beste oplossingen.

Ambachtelijk / Traditioneel parket

Traditioneel parket ook wel tapis genoemd is massief parket zonder mes en groef. Dit parket is opgebouwd uit twee lagen: een tussenvloer van mozaïek of spaanplaat volgens de E-1 norm en een massief houten bovenlaag van ca. 6 – 10 mm dik.

(meer…)

Samengestelde vloeren

Bij samengestelde vloeren wordt de uitstraling van een massieve plankenvloer gecombineerd met de voordelen van ambachtelijk parket. De vloerdelen zijn een combinatie van een stabiele tussenlaag (meestal watervaste multiplex), waarop massief houten delen van 4 tot 7 mm fabrieksmatig zijn verlijmd.

(meer…)

Lamelparket

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer welke zwevend (verhuisbaar) is te plaatsen. Dit parket is (reeds in de fabriek) opgebouwd uit drie lagen; een toplaag tot 4 mm hardhout met daaronder een 2e en 3e laag. Het totaal is een ‘sandwich’ constructie.

(meer…)

Vinyl / pvc-vloeren

Bent u op zoek naar een vloerbedekking dit niet alleen mooi maar ook praktisch is in gebruik en onderhoud? Dan is een pvc-vloer (of vinylvloer) de ideale oplossing. Door het vuilafstotende karakter van de vloer is stofzuigen of licht vochtig reinigen vaak voldoende om uw vloer jarenlang mooi te houden.

(meer…)

Laminaat

In de strikte zin van het woord is dit geen parket. Parket bestaat uit alleen hout. Laminaat bestaat uit geperst kernmateriaal (b.v. HDF), aan de bovenzijde voorzien van een slijtvaste, met melamine geïmpregneerde laag en aan de onderzijde voorzien van een beschermende derde laag. Laminaat is in twee hoofdgroepen in te delen, namelijk DPL (directlaminaat) en HPL (hogedruklaminaat).

(meer…)

Kurkvloeren

Kurk hoort, evenals laminaat, eigenlijk niet thuis op een website over parket. Maar omdat de belangstelling voor dit product nog steeds groeiende is, willen wij u er toch wat over vertellen. Wat kurk en parket gemeen hebben, is dat beide van bomen afkomstig zijn. Alleen, bij kurk gaat het niet om het hout van de boom, maar om de schors.

(meer…)