Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw vloer

Een vloer is een investering waar u jarenlang plezier van wilt hebben. Om er voor te zorgen dat uw vloer lang mooi blijft, is het belangrijk dat deze in goede conditie blijft.

Dit bereikt u door uw vloer goed te onderhouden. Hoe u uw vloer moet onderhouden is afhankelijk van de soort vloer (laminaat, hout, pvc) en van hoe intensief deze wordt belopen. U kunt zich vast voorstellen dat een vloer in een slaapkamer minder vaak onderhoud nodig heeft dan een vloer in een woonkamer of hal.

Over het algemeen is het onderhoud te verdelen in dagelijks onderhoud en periodiek onderhoud.

Met dagelijks onderhoud bedoelen we regelmatig stofzuigen of vegen. Daar hoort ook bij regelmatig dweilen en uw vloer voorzien van polish, zeep of cleaner. De vloerspecialisten van de ParketGroep adviseren u graag welk onderhoudsproduct voor uw vloer geschikt is en hoe u dit het beste kunt gebruiken.

Onze ervaren vakmensen laten uw vloer er weer als nieuw uit zien

Een houten vloer heeft zo nu en dan een opknapbeurt nodig. Wij adviseren een intensief belopen, geoliede vloer eens per jaar goed te reinigen en opnieuw in de olie te zetten. Een gelakte vloer zal gemiddeld eens in de zeven jaar opnieuw geschuurd en gelakt moeten worden.

Is uw vloer toe aan een opknapbeurt, maar heeft u geen tijd of zin om hier zelf mee aan te slag te gaan? Wij helpen u graag. Onze zeer ervaren vakmensen laten uw vloer er weer als nieuw uit zien. Wij komen bij u langs om u te adviseren over de mogelijkheden. Het enige wat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook langskomen; de koffie staat klaar.

Zelf uw vloer opknappen

Wilt u liever zelf uw vloer opknappen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Wij adviseren u graag hoe u dit het beste kunt doen. Eventueel benodigde machines kunt u bij onze winkel huren. En de onderhoudsmiddelen kunt u snel en gemakkelijk bestellen in onze webshop.

Enkele tips voor het behoud van uw vloer:

  • Leg een goede mat voor de deur om vuil- en vochtinloop zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Zand op de vloer werkt als schuurpapier; op tijd stofzuigen voorkomt onnodige slijtage.
  • Plaats viltjes onder de kast-, tafel- en stoelpoten om te voorkomen dat deze krassen veroorzaken.
  • Zet plantenbakken niet direct op de vloer, zodat er geen vocht op de vloer kan lekken.
  • Een luchtbevochtiger kan voorkomen dat droge lucht in huis uw vloer beschadigt.
  • Laat nooit plassen water op uw vloer liggen; verwijder deze direct.
  • Knip de nagels van uw huisdieren zodat ze geen krassen maken op de vloer.

Onderhoudsboekje

Bovenstaande tips komen uit het onderhoudsboekje van de ParketGroep. In dit boekje gaan we dieper in op de behandeling van hardwax-, lak-, polish- en geoliede vloeren. De ParketGroep heeft een uitgebalanceerd assortiment van onderhoudsmiddelen die u hiervoor kunt gebruiken. U kunt het onderhoudsboekje gratis ophalen in onze winkel.

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw vloer? U bent van harte welkom!